Luxe kamperen – Glamping in Portugal

Een maand in Andalusië
August 30, 2018

Luxe kamperen – Glamping in Portugal

Kamperen, maar dan mét voorzieningen en in stijl. Je eigen luxe tent met heerlijke bedden, keuken van alle gemakken voorzien én gewoon je eigen badkamer. Dus niet met de pleerol onder je arm je buurman tegenkomen, nee Glamping is het betere werk. We mochten een weekje luxe kamperen in centraal Portugal bij Quinta dos Corgos. Kijk je mee? 

Quinta is het Portugeese woord voor authentieke boerderij. Het huis van de Nederlandse Arie en Mirthe, dat zij onlangs overkochten van hun (schoon)vader is omgetoverd tot B&B en Glamping. Er zijn twee bed & breakfast kamers voor in totaal 5 personen. En ze hebben er met uitzicht over de prachtige vallei 5 luxe tenten neergezet. Varrierend van 4 tot 8 persoons, maar allemaal in stijl en met smaak ingericht.

Zwemmen en knuffelen met de dieren

Elke tent heeft zijn eigen terras waar je ongestoord en zonder de buren te hoeven zien kunt relaxen. Daarnaast kun je ontspannen in de gezamenlijke ruimtes, bij het zwembad of knuffel met de dieren op hun boerderij. Ze hebben kippen, konijnen, varkens, biggetjes en hun hondjes zijn de liefsten! Wakker worden met de zon die opkomt, naar bed gaan met de sterrenhemel recht boven je. In de ochtend wordt een ontbijtmand bezorgt. Wat wil je nog meer?

Omgeving

Vergeet de Algarve, vergeet de kust voor even. Want het binnenland van Portugal is adembenemend mooi en deze omgeving schreeuwt erom ontdekt te worden met zijn heuvels, authentieke steden en rivieren. Quinta dos Corgos ligt vlakbij Tabua en op ongeveer 60 km van studentenstad Coimbra. In de directe omgeving zijn diverse ‘strandjes’ aan de vele rivieren die Portugal rijk is. Én binnen een uur sta je aan de prachtige kust van Figueira da Foz of in Porto.

Voor ons was het gegeven Glamping nog nieuw, ik kende het slechts van verhalen uit tijdschriften, maar dit smaakt zeker naar meer. Ben jij al wel eens verbleven op een glamping en wat was jouw ervaring?

 

 

Coddiwomple with us!

Benieuwd naar de fijne plek van Arjen en Mirthe? Bekijk hun reviews en boek een tent! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Read previous post:
Een maand in Andalusië

Een rondje Andalusië, in een maand reizen we met een camper van Tarifa, naar Sevilla richting Malaga. Tussendoor bezoeken we...

Close