Top 10 – camper bestemmingen in Europa

Onze ideale camper
May 20, 2017
Reis voorbereidingen – nog 6 maanden te gaan
July 21, 2017

Top 10 – camper bestemmingen in Europa

Europa is niet enorm groot en daarom goed te bereizen met een camper. In deze blogpost deel ik graag onze top-10 camper bestemmingen in Europa met je. Landen die ons nieuwsgierig maken te ontdekken. Welke landen gaan wij aandoen zodra onze reis in januari start en wat staat hoog op onze wishlist? 

Het is pas over zes maanden zover. Toch hebben we al lijstjes, bookmarks, pinboards en notities met plekken die we niet mogen missen en landen waar we zeker een bezoek aan willen brengen. Het zijn er veel meer dan deze top-10 camper bestemmingen in Europa, maar onderstaand rijtje gaan we zeker af. Lees je mee?

1: Spanje
Hoewel we momenteel in Spanje wonen (als Ibiza nog als Spanje mag gelden) zijn we super nieuwgierig naar de rest van het land. Want het gebied ons te zeggen dat we het Spaanse vaste land nog nauwelijks kennen. We zijn enkel in Barcelona geweest (Jurgen vroeg er mij ten huwelijk), en reden in razend tempo naar Denia waar we de boot namen naar Ibiza ten tijde van onze emigratie. Dus Spanje it is!

2: Portugal
Momenteel gonst het hier (op Ibiza) van de bezoekers en liefhebbers van Portugal, net zo relaxed, mooi en vooral veel goedkoper dan het eiland Ibiza waar we nu wonen. We zijn dan ook enorm benieuwd naar dit veelzijdige land en ik kan niet wachten tot we Lissabon, maar ook Faro en de lange kustroute kunnen ontdekken met onze camper.

3: Kroatië
Super upcoming  (of ben ik al drie jaar te laat?) is Kroatie. Dit land is heel veelzijdig en herbergt de mooiste knalblauwe meren, in combi met prachtige stranden, heel veel kleine eilandjes en ruige natuur. Enige nadeel van Kroatie is dat camperen er voor campers slechts is toegestaan op campings, en dus is een verblijf buiten het seizoen uitgesloten.

4: Griekenland
En dan niet alleen de eilanden maar zeker ook het vasteland van Griekenland maakt me razend nieuwsgierig. En de Griekse keuken… had ik al gezegd dat Jurgen en ik echte lekkerbekken zijn en Jurgen mijn prins achter het fornuis is? In Griekenland doen we vast veel inspiratie op.

5: Slovenië
Slovenie is het helemaal, denk ik. Ik ben er nooit geweest maar de natuur moet overweldigend mooi zijn, de Slovenen heel lief en relaxed en het zijn echte genieters. Denk dat dit wel bij ons past.

6: Italië
Als het aan Lola ligt blijven we in Italie plakken denk ik, zij houdt enorm van pasta en pizza. Als kind ben ik veel in Italie geweest met mijn ouders. Een aantal grote steden als Rome, Florence, Verona, Venetië en Genua, heb ik allemaal meerdere keren gezien, maar Napels en Milaan ken ik niet en vergeet ook Sicilië niet. Oh wat ben ik benieuwd naar het land en dan vooral vanuit een camper.

7: Frankrijk
Welbekend als vakantieland bij mij en mijn ouders. Het landschap is er prachtig, het ligt op de route vanuit Nederland en er valt nog genoeg te ontdekken. Hoewel de Franse cultuur mij niet perse aantrekt (sorry), ben ik toch nog heel benieuwd. We maakten al eens een reis langs de westkust met de camper, maar hebben bijvoorbeeld de populaire zuid-oostkust bij Monaco toen niet gedaan. Daar gaat verandering in komen.

In Bordeaux, tijdens onze camperreis door Frankrijk

8: Hongarije
In Hongarije staat Boedapest bovenaan mijn lijstje. Het allerliefst zou ik een weekje Sziget festival meepakkken maar dat zal niet gaan met Lola. Maar de omgeving trekt mij enorm en dan met de name de termaalbaden (ik ben een enorme badderaar, wist je dat al?)

9: Tjechië
Met de camper naar Tjechie, ja graag. Want ook hier trekt de grote stad mij aan. In Praag kwam ik al eens met mijn ouders en we kampeerden vlakbij de stad aan het water. Dit wil ik vooral nog eens overdoen! Bovendien is Tjechie heel betaalbaar.

10: Zweden
Via Denemarken met de camper naar Zweden. Ik moet je eerlijk bekennen dit deel van Europa trekt mij niet zo aan, maar na een citytrip naar Kopenhagen weet ik dat dit ongegrond is. De mooiste natuur, perfecte locaties om te kamperen en natuurlijk het geweldige design gevoel. Yes, het oog wil ook wat en dus kijk ik uit naar ons ritje richting Scandinavië. Ik ben benieuwd hoe lang we blijven en wat we in deze hoek allemaal gaan aantreffen.

Zo, tot zover mijn top-10. Ik ben benieuwd of je een land mist in dit rijtje. Ben jij ergens geweest, met of zonder de camper, waarvan je zegt; ho stop Jussi, hier moet je zijn!? Let me know!

12 Comments

 1. Jenny says:

  Albanië lijkt en een fantastisch lang om met de kamper te ontdekken. Heerlijk puur, mooi en niet toeristisch.

  • admin says:

   Goeie tip, daar zou ik nooit opgekomen zijn. Tja Albanië en Turkije, het binnenland is vast fantastisch! Als we toch naar Griekenland gaan… 🙂

 2. Ellen says:

  Met de camper de boot op en dan naar Engeland, Wales, Schotland… Het zuiden van Engeland vond ik zelf heel mooi (we hadden ook prachtig weer twee jaar geleden), Tom trekt liever naar Schotland: ruig, onherbergzaam, mooie natuur, bergen, veel regen, weinig volk, … Opposites attract, zeker!? :-p

  • admin says:

   Oh ja goede tip. Ik denk dat Jurgen daarin op Tom lijkt, die wil ook het liefst veel hiken, natuur en ruigheid… hmmm. 🙂

 3. Jolanda says:

  Slowakije, http://www.ruimteinslowakije.nl/index.html
  Heerlijk in de bossen en een paar prachtige stadjes in de buurt!

  Spanje, Costa de la Luz; arcos, Conil en Cadiz (binnenstad is net Cuba) zijn echt aanraders!

  • admin says:

   Leuk, bedankt voor je unieke tips. Een stad alsof je in Cuba kent klinkt geweldig, ik hou van dat soort sfeertjes!

 4. Saskia says:

  Zweden is echt heel relaxt, net het zuiden ontdekt met de camper en stonden elke dag op een plekje pal aan zee..goed land om te doen met camper.mooie steden….veel succes en plezier..de voorbereiding alleen al Super

  • admin says:

   Hi Saskia, dat klinkt echt heerlijk. Ik moet bekennen dat het mij niet echt trekt, maar Jurgen wel dus denk wel dat we gaan na jouw tips 🙂

 5. Babs says:

  In het noorden van Duitsland ligt her schiereiland Rugen… daaronder het merengebied. Niet heel ver, maar zeker de moeite waard. Zulke krijtrotsen verwacht je daar niet…..

 6. Bjørn says:

  North Coast 500 in Schotland…. Je lijstje is niet compleet als je daar niet geweest bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Read previous post:
Onze ideale camper

De camper wordt ons nieuwe huis en we dromen al verlangend over hoe deze eruit gaat zien. De camper waarmee...

Close