Camper gevonden – valse start

Reis voorbereidingen – nog 6 maanden te gaan
July 21, 2017
Camper makeover – het moodboard
September 7, 2017

Camper gevonden – valse start

Donkerblauwe Mercedes 508d camper

Met een heel ander doel, namelijk het verrassen van mijn beste vriendinnetje door onverwacht op haar vrijgezellenfeest te verschijnen, ging ik half juli naar Nederland. Nog diezelfde dag verscheen er een wel heel gave camper op Marktplaats. 

Na de nodige knuffels, dansjes en borrels besloot ik toch de dag erna een kijkje te gaan nemen. Want wat als dit nou eens de camper was… En ja hoor! Bij deze tonen wij jullie met trots onze nieuwe camper die ons gaat begeleiden in ons avontuur door Europa.

Donkerblauwe Mercedes 508d camper

Dit is El Patrón – Baas / Beschermer

El Patron, zoals we hem hebben gedoopt is een 6 meter lange donkerblauwe Mercedes 508d camper met openslaande deuren naar de achterkant (serieus, hier kon ik alleen maar van dromen), keukentje, toilet, zitje en dubbel stapelbed. Dit is een unieke indeling, want vaak zijn deze bussen maximaal geschikt voor twee personen. Hij is technisch helemaal in orde… (oke, de titel doet anders vermoeden dus daarover hieronder meer), en behoeft alleen wat aanpassingen voor het oog. Zo willen we de vloer vervangen, het plafond witten en misschien de kastjes schilderen. De toiletruimte wordt aangepakt en van het bovenste tweepersoonsbed willen we een klein bedje maken voor Lola zodat er nog ruimte overblijft voor wat extra kastruimte.

Want ja, met deze aankoop gaan we wel wat moeten inschikken qua ruimte. Daar staat tegenover dat deze Mercedes bussen oersterk zijn en overal te maken, inclusief Marokko dus dat mag geen probleem opleveren.

Interieur Mercedes 508d camper met stapelbed

Valse start – camper kapot

Nou problemen kregen we dus wel. Onze ouders waren zo lief de bus voor ons te gaan halen op de bewuste dag van overdracht. Alles goed en wel zou je zeggen. Helaas. Na 100 km (nog geen 50 km van huis) was de motor oververhit en waren ze gedwongen te stoppen. En zo kwam El Patron al gelijk in aanraking met de ANWB en werd hij wegens het lekken van de radiator de volgende dag naar een garage gesleept. Dikke pech, maar gelukkig niets onoverkomelijks. Een valse start wat ons betreft, maar hé hopelijk de laatste en gelukkig nog niet onderweg naar verweggistan. We hebben alsnog heel veel vertrouwen in de camper en zijn super blij met onze aankoop. Jurgen kan niet wachten El Patron in het echt te ontmoeten!

Benieuwd wat we gaan doen met onze vriend? Hou het in de gaten op mijn blog en lees de vorderingen voor onze reis!

Coddiwomple with us!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Read previous post:
Reis voorbereidingen – nog 6 maanden te gaan

Nog 6 maanden te gaan en dan vertrekken wij met een camper voor een reis door Europa, lees hier hoe...

Close