Onze ideale camper

Inspiratie – Caravanity
May 5, 2017
Top 10 – camper bestemmingen in Europa
June 29, 2017

Onze ideale camper

De camper van Nikeline en haar man, wat een plaatje. Afkomstig van Caravanity.nl

De camper wordt ons nieuwe huis en we dromen al verlangend over hoe deze eruit gaat zien. De camper waarmee we gaan reizen is nog niet aangekocht, maar we doen al veel inspiratie op via marktplaats, hebben zelfs al wel eens op het punt gestaan schoonvader naar de andere kant van Nederland te laten rijden voor een bezichtiging. Maar haastige spoed is zelden goed, horen we wel eens en dus wachten we nog even. Maar als we dromen, dan wordt het zo’n soort camper.

Ons huis moet comfortabel en groot zijn
Hoewel we heel graag willen ont-spullen, zal onze toekomstige camper geen klein busje worden. Aangezien we fulltime gaan reizen en dit ons enige onderdak zal zijn, op een enkele B&B misschien na, willen we heel graag ons thuis maken van de toekomstige bolide. We zoeken een camper met een alkoof (een bed boven de bestuurders stoelen), stapelbed of tweepersoonsbed achterin én een zitje zodat we niet hoeven om te bouwen als we naar bed gaan. Voor Lola willen we heel graag een (afgescheiden) eigen plekje, met plek voor wat speelgoed en waar een gordijntje voor kan als ze slaapt. Een eigen hoekje in dat kleine huisje. Het zal dus een 5- of 6-persoons camper worden. Een unit die al snel 6-7 meter lang zal zijn.

De prachtige oude kamper van Nikeline, een plaatje op de weg!

De camper van Nikeline en haar man, wat een plaatje. Afkomstig van Caravanity.nl

Zindelijk worden in een camper
Daarnaast heeft onze toekomstige camper sanitaire voorzieningen en dan met name een toilet vinden we belangrijk. Omdat we met een peuter gaan reizen (oh my, gaan we het overleven met ‘the rerrible two’ op 10m2?) zullen we ook het gedeelte van zindelijk worden in de camper meemaken. Vandaar het toilet, je wil niet halsoverkop moeten remmen om je kind in de berm te laten plassen. Bij zo’n toiletruimt (die vaak niet groter is dan een kleine kast) zit vaak ook een mogelijkheid tot douchen. Super krap, maar prima voor af en toe!

Een gezellig interieur
We hebben geen enorm budget ter beschikking, maar dat vinden we helemaal niet erg. We zijn namelijk erg gecharmeerd van oude campers (alles na 1980 is al gauw minder mooi) en we zijn van plan flink te verbouwen of pimpen. Om de camper helemaal naar smaak te maken zal er zeer waarschijnlijk een flink touch-up nodig zijn. We willen er echt een huisje van maken, met een mooi wit interieur (lees; lekker licht en dus groter lijkend), fijne kussens, mooie accessoires etc. Ik weiger om op lelijke vouwbare plastic campingstoelen te gaan zitten, dus daarvoor gaan we zeker op jacht naar iets functioneels maar moois. Heb je tips daarvoor? We horen het graag!

De gepimpte camper van Kim - in wit met pasteltinten

Het bewijs; een camper hoeft heus niet oubollig te zijn. De camper van Kim is toch te gezellig? Gevonden via Caravanity.nl

  Onze wensen op een rij:

 • Een oude camper
 • Met zn driëėn voorin kunnen zitten
 • vijf of zespersoons
 • Houten kastjes die we kunnen schilderen
 • Een wit interieur, met enkele frisse kleuren en gebruik van mooi hout
 • Een heerlijk buiten d.m.v een luifel en/of mooie tent met daaronder een fijne tafel en liefst een heerlijke (opblaasbare) bank.
 • Trapje naar het dak, waar een matrasje op kan zodat we sterren kunnen kijken (hoe romantisch)
 • Zonne-energie, zodat we wat bewuster met onze stroom enzo kunnen omgaan

Tja, en dat ziet er dan zo uit! Heb je tips voor merken die bij ons passen, modellen die geschikt zijn oid? Let us know! Wij gaan nog even verder ‘shoppen’ in camperland!

Coddiwomple with us!

Nog meer toffe campers zien? Bezoek de website van Caravanity, daar staan de meest mooie gepimpte huisjes op!

13 Comments

 1. Jenny says:

  Wat een heerlijke plannen! Waar willen jullie heen?

  Ik heb mooie functionele tuinkussens van kussens&co. Die kun je op maat, dikte en hardheid laten maken. In heel veel kleurtjes. Misschien is dat wat voor in jullie nieuwe huisje?

  • admin says:

   Dankje Jenny. We hebben veel landen op ons verlanglijstje, daarover binnenkort een blog 🙂
   Thanks voor de tip, ga ik zeker kijken! Liefs

 2. Dat lijkt me geweldig een camper, als een zigeuner overal heen..

 3. Frederique says:

  Superleuk! Wij (2 volwassenen, 3 kids tussen de 1 en 7) hebben toen ter tijd met een Landrover met daktent gereisd, vond ik ook wel heel relaxed.

 4. Kim says:

  Oooh wat een heerlijke plannen.. En wat een gaaf plaatje van dat interieur! Succes met de inrichting!

 5. Ezra says:

  Wauw wat onwijs leuk! Bijzonder dat jullie fulltime willen gaan reizen. Dat lijkt me onwijs gaaf. Ben wel echt benieuwd wat er allemaal bij komt kijken qua regel dingen. De camper die jullie graag zouden willen ziet er onwijs leuk uit trouwens!

  • admin says:

   Ja, naar die regeldingen zijn wij ook nog een beetje zoekende. Gaan we wel allemaal over bloggen uiteraard. Maar komt vast goed!

 6. Eline says:

  Prachtig! <3
  Momenteel reizen we nog met de tent, maar langzaamaan kijken we toch uit naar iets anders. Het enige nadeel aan een camper vind ik dat je die niet kan laten staan op de camping, als je een bezoekje wilt doen aan een drukkere stad. Voor de rest lijkt het mij alleen maar voordelen te hebben 😉
  Eline laatste blog…Zwangerschapsyoga

  • admin says:

   Wat gaaf. Nou dat kan wel, je camper laten staan, als je je te voet of per fiets bijvoorbeeld naar de stad begeeft. Wij nemen twee elektrische fietsen mee bijvoorbeeld. Ideaal!

 7. sol says:

  mooie plannen, krijg er heimwee van!
  wij reisden in 2011 met onze drie dochters van destijds 1, 3 en 6 een half jaar door Zuid-Oost-Europa maar kozen voor een (piep)klein gepimpt caravannetje. we kozen voor een caravan omdat dat veel goedkoper is, hoewel het wel minder gaaf klinkt :),maar achteraf waren we er erg blij mee . Voor de kinderen was het wel rustig om steeds een aantal dagen op dezelfde plek te blijven en van daaruit tripjes te maken en boodschappen te doen, en dan was het wel fijn om niet elke keer ons hele hebben en houden mee te moeten nemen Veel zuid-europese stadjes zijn bovendien slecht toegankelijk voor campers.

  en een onverwacht pluspunt: ‘s ochtends ging een van ons boekjes lezen in de auto met de jongste schreeuwlelijk, zodat de rest tot een iets fatsoenlijker tijdstip kon doorslapen. toch een extra kamer.

  • admin says:

   Oh wat gaaf zeg. Welke landen deden jullie allemaal aan? Wij nemen twee elektrische fietsen mee om toch mobiel te zijn. En die caravans van tegenwoordig zijn zo gek nog niet hoor, je ziet de leukste exemplaren voorbij komen. Ik ben heel benieuwd hoe het ons gaat bevallen. Ga je ons volgen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge