Reisvoorbereidingen – het leed dat een oude camper heet

Reisvoorbereidingen – persoonlijke update
October 10, 2017
Reisvoorbereidingen – de laatste loodjes
March 16, 2018

Reisvoorbereidingen – het leed dat een oude camper heet

Even een camper opknappen… ik hoor je denken. Inmiddels zijn we alweer twee maanden in Nederland. De periode waarvan we vooraf dachten dat deze lang genoeg was om de camper op te knappen. Boy, were we wrong. Waar we in eerste instantie besloten slechts de wanden te schilderen en wat te decoreren, zijn we nu aanbeland bij een compleet gestripte bus. Van wanden, tot bedden, van keuken tot kastjes en de vloer. Werkelijk alles is er uit. Hellup…Bij deze de update! 

Hoewel we heel goed weten dat een oude camper vaak zorgt voor verrassingen kwam deze wel heel rauw op ons dak vallen. Beetje bij beetje maakten we de bus leeg, verwijderden we de vloerbedekking die tot onze schrik tot op de wanden zat en namen we afstand van het vinyl op de vloer. Maar onder dit alles bleek een natte camper te zitten. De wanden nat, de platen verrot tot aan de vloer. En dus zat er maar 1 ding op. Alles moest er uit. Met pijn in ons hart maar wel met het voornemen er dan maar echt iets van te maken. Het project is velen malen groter dan we in eerste instantie dachten, maar nu we zover zijn willen we het ook echt goed doen.

The only way is up

Inmiddels zijn we gelukkig eindelijk weer aan het opbouwen en we kunnen eigenlijk niet wachten tot de wanden er weer in zitten. De nieuwe betonplex vloer is gelegd en we kochten milieuvriendelijke isolatie van wol voor de wanden. Dat voelt aan alle kanten goed. Voor onze gezondheid en voor het milieu.

Hulp in aantocht

Ook hebben we hulp ingeschakeld aangezien het project boven ons hoofd uit is gestegen. Jurgen is handig, maar niet zó handig (sssttt….zeg het hem maar niet) en bovendien herstellende van een fikse griep met longonsteking. Nederland gaat ons letterlijk niet in de koude kleren zitten. Het aanpassen kost ons moeite en dat we zo weinig buiten zijn en zonlicht voelen maakt ons melancholisch en doet ons Ibiza nog meer missen. Ook voor mij (Jussi) is het besef nu pas toegenomen. Waar ik in de vorige update nog schreef niet te weten hoe ik het afscheid beleefde, hakte dit besef er keihard in eenmaal in Nederland. Ik deed niets anders dan huilen en het leek alsof alles van de afgelopen jaren er uit kwam… En dus hebben we besloten de tijd te nemen. De tijd voor deze camper, voor dit avontuur, elkaar en deze nieuwe uitdaging.

En dus zitten we in een koud en regenachtig Nederland, werken we aan een volledig rotte camper van 44 jaar oud en lijkt Marokko mijlenver. Maar we blijven gestaag doorwerken, in ons tempo en met het doel duidelijk voor ogen.

Reizen met een doel, naar een nog onbekende bestemming. De eerste mijlen zijn gelopen…

 

Coddiwomple with us!

 

 

4 Comments

 1. Roberto Vasquez says:

  Vind het erg moedig, laat je niet van je koers afbrengen.
  Als je zo doorgaat zal het doel uiteindelijk bereikt zal worden.
  Gek toch dat iedereen uiteindelijk Ibiza mist als ze weg zijn.
  Sterkte en beterschap voor Jurgen. Komt goed.

 2. Amel says:

  Hoe gaat het nu? Ik heb ook zo’n oude ramp op wielen 🙂 Wel een hele leuke. We hebben net de houtrotplekken behandeld en zijn bezig met het schuren. Wát een werk!

  • admin says:

   Pfff. inderdaad een enorme klus maar met hulp is de bus inmiddels af en zijn we sinds vier dagen onderweg. Ik zal snel een update plaatsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Read previous post:
Reisvoorbereidingen – persoonlijke update

Met nog maar 4 ontbijtjes voor gasten te maken, nog maar 2 weken in dit huis en nog maar 3...

Close