Een droom najagen – reizen met een camper

Vestibulum commodo volutpat posuere faucibus
May 8, 2014
Wat is coddiwomple – even voorstellen
April 15, 2017

Een droom najagen – reizen met een camper

Yes, je hoort het goed. Wij gooien het roer om en gaan een nieuwe droom najagen. We gaan reizen met een camper. Soms heb ik het gevoel alsof we onze droom al naleven en ja, dat is ook echt wel een beetje zo. Maar ja, wij zijn ook net mensen en hebben daarnaast dus nog meer wensen in het leven. Voor degene die net binnen komen wandelen en denken; wie zijn die mensen? Aangenaam, Jussi en Jurgen. Een jong getrouwd koppel (30 en 36 jaar, dat telt als jong toch?) en wij emigreerden ruim twee jaar geleden naar Ibiza, begonnen er onze felbegeerde B&B en nu gaan we dus weer iets anders doen? Wat dan hoor ik je denken.

Fulltime reizen, voor onbepaalde tijd
Reizen dus. Wij gaan rondreizen, in een camper door Europa. De wereld in, voor onbepaalde tijd. Gewoon wij, Jurgen ik en Lola (onze dochter van bijna anderhalf). Nieuwe herinneringen maken, avonturen beleven en helemaal los van huis en haard. Zoals het er nu voor staat gaan we in november naar Nederland om een camper te kopen (als we deze niet al eerder hebben gevonden), op te knappen, familie te knuffelen, vrienden te zien en starten we na een maand of twee (kan ook eerder of later zijn) onze reis. Midden in de winter dus. Waarheen? Geen idee. We denken dat we Marokko (het enige niet Europese land), Frankrijk, Spanje, Griekenland, Portugal, Kroatië, Slovenië en eigenlijk nog veel meer landen willen aandoen. We zien wel waar het schip strandt.

Leven op Ibiza
En jullie B&B dan? En Ibiza dan? Tja, met pijn in ons hart, echt waar. We hebben het super fijn op Ibiza, lieve vrienden gemaakt en inmiddels ook een goed lopend bedrijf weten op te bouwen. Maar ja, bloed kruipt waar het niet gaan kan en het avontuur lonkt sterker. Ook werd het ons op Ibiza qua regelgeving helaas niet gemakkelijk gemaakt. Hoe graag wij dit bedrijf ook wilden voortzetten, helaas is dat niet mogelijk zoals wij het voor ogen hebben.

Een bed & breakfast op Ibiza
Maar we weten wel dat het runnen van een B&B is wat we graag willen doen voor de toekomst. Waar we goed in zijn en waar we blij van worden. Het geeft ons de kans veel bij Lola te zijn, veel thuis te zijn en toch op alle fronten actief te blijven. Huishoudelijk, administratief maar ook online. Kan ik lekker bezig blijven op social media, bloggen, fröbelen aan een webiste etc. En dus gaan we op zoek naar een nieuwe plek om dit te doen. Zo krijgt deze reis toch een beetje een doel, want helemaal zonder plan of doel op pad is niet echt onze stijl. Alle landen zijn een mogelijkheid, al hopen we stiekem dat we ergens op het Spaanse vaste land verliefd worden op een huisje, stuk grond of oude camping die we kunnen gaan runnen. Maar het kan net zo goed het Sloveense platteland worden, de Kroatische eilanden of… noem maar op. Weet jij nog wat? Heb je gebieden/landen die we beslist niet over mogen slaan? Tip ons!

We gaan bloggen, volg je mee?
In de tussentijd houden we jullie graag op de hoogte van ons nieuwe avontuur. Zullen we je blijven updaten over nieuwe plannen, vorderingen en gaan we uiteraard over dit avontuur een blog bijhouden. We brainstormen nog even lekker verder over de manier waarop. Wekelijkse vlogs? We shall see. Adventure, here we come!

Meer lezen over ons Ibiza avontuur? Dat kan hier. 

17 Comments

 1. Carlijn v Suilen says:

  Heerlijk om te lezen!! Ik blijf jullie volgen!

 2. Hi Jussi, leuk om te lezen. Succes met jullie tocht. Spannend.

 3. Girls-Things says:

  Wat gaaf!
  Heel leuk dat je er ook over gaat bloggen. Zo zien we alle plekjes waar jullie komen. Leuk hoor!

 4. Wat een leuk en spannend avontuur! Ik volg graag jullie verhalen over de reis. x A

 5. Wat een super leuk avontuur. Wij hebben hetzelfde avontuur voor ogen maar moeten het nog even uitstellen totdat onze dochter groot genoeg is. Heel veel plezier jullie!

 6. Emmy says:

  Dat is precies wat lief en ik gaan doen, vanaf volgend jaar! Heel veel succes en plezier. Goede reis en ik ga je volgen

 7. Fleur Noot says:

  Wat leuk zeg! Ik blijf jullie avontuur zeker volgen!

 8. Peggy says:

  wauw zo gaaf! Geniet er van ook met de kleine! Super tof!

 9. Bouchra says:

  Wow, dit vind ik zo stoer! Mijn ouders komen uit Marokko en ik ben daar vaak genoeg geweest. Echt een aanrader!!

 10. Dhini says:

  Het lijkt mij superleuk zo`n avontuur. Heel veel succes en plezier
  Dhini laatste blog…Mani monday : Flowers #11

 11. Agnes Ostendorf says:

  Goedemiddag, Ik lees je hele verhaal. Ziet er geweldig uit. Je vraagt ook om een “tip”. Wij (m’n man en ik) zijn de gelukkige bezitters van een geweldig huisje in Fontoura – Noord Portugal. Daar vlak in de buurt staat een camping (Nederlandse eigenaren) te koop. De gegevens zijn: Rua de Badão 1
  Bacelo, 4920 – 020 Candemil
  Vila Nova de Cerveira
  Portugal

  Onderstaand de link waarin de camping te koop staat.
  http://www.rustiekkamperen.com/nl/te-koop-camping-convivio/63-rustieke-camping-convivio-te-koop

  Succes met jullie reis en ik lees graag mee

 12. […] je dat ik momenteel op reis ben? In een camper, door Europa? Het plan waarover ik in dit blog vertel is inmiddels al ruim 90 dagen werkelijkheid. We wonen en leven en werken in een camper. Zijn […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Read previous post:
Vestibulum commodo volutpat posuere faucibus

Quisque justo augue ut urna eu eros. Sed id elit tincidunt et, fermentum vel, wisi. In vitae erat eget arcu...

Close