Wat is coddiwomple – even voorstellen

Een droom najagen – reizen met een camper
April 12, 2017
Inspiratie – Caravanity
May 5, 2017

Wat is coddiwomple – even voorstellen

Dag lieve allemaal,
Jeetje wat kregen we veel reacties op de aankondiging van Coddiwomple Family. Maar laat ik ons even voorstellen. Wie zijn wij eigenlijk en hoe komen we aan onze naam?

Coddiwomple Family, het idee
In de zoektocht en in de beginfase van dit avontuur wisten al vrij snel dat ik als online nomade ook aan het werk zou blijven. Deze bijzondere reis willen we vastleggen en een bestaan zonder mijn online werkzaamheden kan ik me niet voorstellen. Dus dat we zouden gaan bloggen stond al snel vast. Maar op welke basis en onder welke naam? Onze brainstorm sessie samen bracht allemaal reistermen naar boven, dingen met adventure, bestemming, camper, familie. Vanalles kwam op een ellelang lijst. Maar dé naam stond er nog niet tussen. Tot wij op Pinterest een afbeelding tegen kwamen met daarop; Coddiwomple (v), to travel purposefully towards a vague destination. En toen wisten we het allebei gelijk; dat werd onze naam. Het past als een jas, reizen met een doel, naar een nog onbekende bestemming. Het woord is Engelse slang en een (blijkbaar) veel gebruikte term in de reiswereld, zo ontdekten wij toen we de naam eenmaal gingen googlenen. Voor ons staat hij voor vrijheid, iets unieks ondernemen zonder vastgesteld plan.

Coddiwomple Family, dit zijn wij
Dus aangenaam, wij zijn Coddiwomple Family. Een gezin van drie. Jurgen, Jussi en Lola. Na een stormachtige (daarover later meer) en liefdevolle relatie van 6 jaar trouwden wij in de tuin van mijn ouderlijk huis. Tijdens onze huwelijksreis werden wij halsoverkop verliefd op het eiland Ibiza en besloten de sprong te wagen. Emigreren naar Ibiza. We leerden elkaar nog beter kennen en genoten van rust, ruimte en meer vrijheid in ons leven. Minder moeten en leven met soms enkel de zorgen of er voldoende water en hout zou zijn om de week door te komen. We gingen meer naar buiten en leerden vertrouwen op onze intuïtie en op elkaar. Het maakte ons sterker en de wens ontstond om een kindje te krijgen. Zo kwam onze dochter Lola in ons leven. Niet lang daarna verhuisden we naar een pand waar we een andere droom tot realiteit konden brengen. Het openen van een B&B. We vonden een nieuwe passie, zorgen voor anderen. Aandacht schenken en onze passie voor het eiland delen.

Ik (Jussi), ben gek op tweedehands, avocado, een tikkeltje gek, verslaafd aan social media, enthousiast, spontaan en wordt gelukkig van de eerste zonnestralen, een grote latte machiato, met mijn tenen in het zand en de glimlach van mijn dochter.

Jurgen is een echte kookgek, verdomd nieuwsgierig, gek op het Spaanse voetbal, ruikt en proeft niets, geeft nooit op en houdt van het buitenleven. Hij streeft ernaar elke burger te proeven die hij tegenkomt, doet overal sambal op en wordt blij van de zee.

Lola, onze kleine spruit, is geboren op Ibiza, een eigenzinnig en nieuwsgierig (dat heeft ze van haar vader) schorpioenen meisje, is onderzoekend, houdt van al het Italiaanse eten (toch in het verkeerde land geboren) en wordt blij van spelen in het zand. Ze is ondeugend en kletst ons met haar anderhalf jaar al de oren van ons hoofd. Dat belooft wat.

Heb je vragen over wie wij zijn of wat we in godnaam gaan doen? Laat voraal hieronder een reactie achter!

Let’s coddiwomple with us!

14 Comments

 1. Danja says:

  Trots op jullie. Dromen najagen. Zoals het hoort! #gasgeven

 2. Welkom! Leuk om te lezen. Ik ga as zomer naar Ibiza dus tips zijn altijd welkom 😉

 3. Kreanimo says:

  Wat een grappige naam voor jullie blog, heel toepasselijk gekozen.
  Het ziet er hier al héél professioneel uit hoor! Veel succes!

 4. Martiena says:

  Dit klinkt heel leuk! Heerlijk je even avontuur aan het najagen op Ibiza! Ik denk dat je heel inspirerend kan zijn voor de mensen die ook graag hun dromen willen najagen, alleen deze stap niet durven te zetten! Zelf ben ik ook m’n dromen aan het verwezenlijken. Ben wel benieuwd naar jullie avonturen 🙂

 5. Lonneke says:

  Wat mooi dat jullie je droom waar hebben gemaakt, dit lijkt me zo mooie en rijke ervaring in het leven. Leuk dat jullie ook een B&B hebben. Veel blog plezier!

 6. Stoer om je dromen na te jagen! Ik zou dat denk ik nooit durven/kunnen.

 7. kim says:

  Het is toch fantastisch als je je droom kunt najagen! Een inspiratie bron voor velen! En Ibiza.. Wauw!!

 8. Astrid says:

  Wat gaaf dat jullie je droom hebben nagevolgd en zijn geëmigreerd!

 9. Super mooi om zoiets te lezen! Ik word er altijd oprecht gelukkig van als ik zie dat mensen zich niet laten weerhouden door angsten of onzekerheden. Zo’n grote keuze maken is heel stoer en daar mogen jullie zeker trots op zijn. Ik wens jullie het beste op het mooie eiland Ibiza! 🙂

  • admin says:

   Thanks, dat is lief van je. Wij gaan Ibiza juist verlaten he, wonen er nu bijna drie jaar en als Coddiwomple Family gaan we juist iets nieuws doen.. reizen door Europa 🙂

 10. Lotte says:

  Super gaaf dat jullie je dromen volgen! Soms wil ik dat ik de ballen heb om zulke dingen te doen haha. Ik ben heel benieuwd naar alle komende blogs!
  Lotte laatste blog…Haters | En waarom je van ze moet houden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Read previous post:
Een droom najagen – reizen met een camper

Yes, je hoort het goed. Wij gooien het roer om en gaan een nieuwe droom najagen. We gaan reizen met...

Close