Reis update – ruim 3 maanden onderweg

Marokko – mijn ultieme top 10
June 4, 2018
Een maand in Andalusië
August 30, 2018

Reis update – ruim 3 maanden onderweg

Hoewel we nu alweer enige tijd in Nederland zijn, vond ik het toch tijd voor reis update. Inmiddels zijn we drie maanden onderweg geweest met bus, en nu zijn we al weer even in Nederland. Toch is er het een en ander veranderd in onze plannen en daar praat ik je nu even over bij. 

Op pad in Marokko

Coddiwomple Family is half maart van start gegaan. In een sneltreinvaart reden we naar zuid-Spanje, waar we vervolgens begin april de boot namen naar Marokko. Twee maanden verkenden we het prachtige land. We hadden een fantastische tijd, ik schreef deze 1001 woorden over Marokko en maakte een lijst met must-go’s als je naar Marokko afreist.

 

Spanje voelt als thuis

Toch ontdekten we ook minpunten aan het reizen. Alle indrukken, de constante veranderingen. Het maakte ons moe en doet ons verlangen naar een vaste en bekende plek. De rust keerde gelukkig wat meer terug toen we weer voet op Europeese bodem zette. Spanje voelde als thuiskomen en het feit dat we makkelijker konden parkeren versterkte dit. De taal spreken, de gebruiken kennen, het draagt voor ons allemaal bij aan het behagelijke gevoel dat Spanje ons geeft. We maakten een prachtige ronde door Andalusië. Van Tarifa, via de witte dorpjes naar Cadiz, Sevilla en weer omhoog naar Nerja en Malaga. We werden verliefd op Vejer de la Frontera (ik ben zeker van plan een blog te schrijven over de witte dorpjes van Andalusië die wij bezochten) en zagen onszelf wel wonen in Malaga. Ja echt, de verrassing van de eeuw ook wat ons betreft. Wat een leuke stad.

 

Tot rust in Nederland

Na een super fijne citytrip in Malaga met vrienden uit Ibiza van ons, vertrokken we vanuit Malaga per vliegtuig. De camper netjes schoongemaakt en veilig gestald, op naar Nederland voor de bruiloft van Jussi’s broer. Een periode van 4 weken zouden we blijven. Echter werd door stakingen onze vlucht gecanceld. Niet zo erg vonden wij, want we twijfelde al om langer te blijven. En dus verlengden we onze tijd in Nederland met nog eens drie weken. Om bij te komen, om na te denken, om te genieten van de luxe die een huis je biedt. We zijn onszelf en elkaar namelijk best tegengekomen in de tijd in de camper. We hebben onze wensen opnieuw doorgenomen met elkaar en zijn tot de volgende conclusie gekomen…

Opzoek naar een vaste basis

Hoe mooi het reizen in de camper ook, hoeveel vrijheid het ons ook geeft. We zijn moe. We verlangen naar een huis, een thuis om bij terug te keren en een plek die we eigen kunnen maken en waar de omgeving niet elke keer wisselt. Voor Jurgen is de constante verandering een enorme opgave om te bolwerken, tel daarbij op de kleine ruimte waarin we samenleven met een peuter. Lola verlangt naar playdates & structuur en mama wil de deur weer eens uit voor haar werk. Kortom; we verlangen naar een wat meer vastomlijnd geheel, met een weekritme en vastigheid. Saai he?

En dus zijn onze plannen een beetje veranderd. We gaan opzoek naar een nieuwe woonplek. Met iets meer tempo dan we in eerste instantie hadden gedacht. Waar? Oh… als we dat toch eens wisten. Deze reis is niet ten einde, de komende maand(en) gaan we via noord-Spanje naar Portugal. Op een of andere manier hebben we het gevoel dat daar onze nieuwe plek ligt, hoewel we er beiden nog nooit geweest zijn. Maar deze winter gaan wij proefwonen ergens in Spanje of Portugal. Zoveel is zeker.

Heb jij een idee, ken je mensen die op reis gaan en fijne huisoppas zoeken, weet jij het meest te gekke stadje in een van deze landen waar wij zeker moeten gaan kijken? Let us know. We staan open voor suggesties en tips.

Volg je ons in onze zoektocht? Dat zouden we erg leuk vinden!

Coddiwomple with us!

 

1 Comment

  1. Geeske says:

    Ik volg jullie schatjes!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Read previous post:
Marokko – mijn ultieme top 10

Marokko is een heel divers land. In mijn 1001 woorden over Marokko blog, schreef ik al over mijn haat liefde...

Close