Reis voorbereidingen – nog 6 maanden te gaan

Top 10 – camper bestemmingen in Europa
June 29, 2017
Donkerblauwe Mercedes 508d camper
Camper gevonden – valse start
August 2, 2017

Reis voorbereidingen – nog 6 maanden te gaan

Nog 6 maanden te gaan en dan vertrekken wij met een camper voor een reis door Europa, lees hier hoe we op dat idee kwamen. Ten minste, dat is het plan zoals het er nu voorstaat. Dat betekent ook nog maar 4 maanden op Ibiza… En als ik daar aan denk, plus de waslijst in mijn hoofd opsom van alles dat nog moet gebeuren, dan is mijn eerste reactie, help! 

Waar te beginnen? Wat te regelen, wat moet nu en wat kan later. In mijn hoofd borrelt het van de ideeën maar veel staat nog op losse schroeven, a. omdat er (nog) geen camper is en b. omdat we ons leven tot die tijd nog even voort ‘moeten’ zetten en dus niet al met 1 been in de camper willen zitten.

 

Jussi achter de laptop, opzoek naar een camper

Opzoek naar de juiste camper voor ons avontuur – kijk hier lach ik nog 😉

Zomer voor de deur en dat betekent werken, werken, werken

Beste een lastige situatie vind ik zelf, want hoeveel zin we ook hebben in het avontuur dat deze reis met zich meebrengt, toch kunnen we nog niet zoveel. Het zomerseizoen is hier (op Ibiza) inmiddels in volle gang en het wemelt van de toeristen. En juist die toeristen hebben we hard nodig om straks te kunnen gaan reizen. Dat betekent dus nog even keihard werken en weinig tijd voor andere dingen dan dat. Kortom; een hoofd vol lijstjes, to-do’s en plannen, maar momenteel te weinig tijd en mogelijkheden ze al in gang te zetten.

Praktische zaken

We denken nu vooral praktisch na over wie waar ingeschreven blijft, welk adres gaan we aanhouden en vanuit welk land gaan we ons verzekeren. Hoe doe je dat uberhaubt je verzekeren voor een lange reis en waar vind je al die informatie hap-klaar gepresenteerd op een bordje? Nergens inderdaad en dus google ik me suf en vraag ik naar ervaringen van andere reizigers. Alles lijkt mogelijk en toch ook weer heel weinig. Ondertussen zijn we bezig met het zoeken naar een nieuwe huurder van ons huidige huis, iemand die hopelijk ook inboedel (grote meubels) wil overnemen, want anders hebben we straks letterlijk twee weken tijd om alles te verkopen. Er moeten verzekering/abonnementen opgezegd, postadressen gewijzigd etc. Adem in, adem uit.

Ons plan tot dusver

In november gaan we naar Nederland, zodat we er er Lola’s tweede verjaardag kunnen vieren met familie en vrienden en gelijk opzoek kunnen naar een camper. Tijdelijke woonruimte is gevonden, een auto nog niet. Als we de camper eenmaal hebben (momenteel midden in het proces van de aankoop ervan, daarover later meer), deze opknappen (waar nodig), inrichten en stylen. Vervolgens willen we januari 2018 starten met onze reis en linea recta (wellicht via Disneyland Parijs, want dat lijkt ons zo leuk voor Lola) naar Marokko rijden om daar de winter door te brengen. Verdere plannen en bestemmingen nog onbekend.

Ondertussen baan ik me een weg langs do-to-lijstjes, kijk ik de mooiste beelden van routes en landen die voorbij komen en zie ik jaloersmakende foto’s voorbijkomen van mensen die al lang op pad zijn en voor wie de droom al van start is. Wij kijken reikhalzend uit naar dat moment, maar dat lijkt nu nog heel ver weg.

Keep you updated!

4 Comments

 1. walter says:

  Poe, wat een werk. Ben benieuwd met wat voor een camper jullie straks gaan en hoe jullie dat campergevoel om ‘voortdurend’ onderweg te zijn, vinden. Veel succes daar, en neem veel plezier mee. Gaat lukken! Groetjes Walter

  • admin says:

   Hi Walter, ja echt he. Heel wat te doen, maar het hoort erbij. Hoe hebben jullie dit aangepakt? Jullie zijn ook ‘bijna’ fulltime op reis toch?

 2. Cin says:

  Is het een idee om een blog te schrijven over de praktische zaken zoals inschrijven en verzekeringen? Wij willen ook met kinderen en een camper gaan reizen en ik zou dat reuze interessant vinden. 🙂

  • admin says:

   Hi Cin, ja dat is zeker een idee. Al willen we het ook vooral een gezellig blog houden haha. Zodra we er zelf helemaal uit zijn, zal ik eens kijken of het een mooi blog vormt. Tof dat jullie ook het voornemen hebben. Wanneer willen jullie gaan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Read previous post:
Top 10 – camper bestemmingen in Europa

Europa is niet enorm groot en daarom goed te bereizen met een camper. In deze blogpost deel ik graag onze top-10...

Close