Reisvoorbereidingen – de laatste loodjes

Reisvoorbereidingen – het leed dat een oude camper heet
January 6, 2018
Zeehonden spotten in Frankrijk
April 2, 2018

Reisvoorbereidingen – de laatste loodjes

En eindelijk.. na ruim een jaar van dromen, en 4 maanden in Nederland plannen, slopen, organiseren, opnieuw opbouwen, renoveren en decoreren was op dinsdag 13 maart dan eindelijk de dag. We vertrokken met onze geheel gerenoveerde camper richting het zuiden. Lees mee over de laatste loodzware loodjes.

Ik kan geen LPG tank meer zien

Waar ik in de vorige blog vertelde over het leed van een oude camper kan ik nu melden dat we eindelijk vertrokken zijn. Op social media kwam het al uitgebreid voorbij, maar ook hier willen we het heuglijke nieuws delen. We zijn on the road, oh yeah! De camper kreeg een mega make-over. Op 14 februari haalden we hem op van de camperbouwer. Ongeschuurd en gelakt en nog niet ingericht. We hoopten binnen twee weken te kunnen vertrekken. Werk aan de winkel dus. Eerste werk een flinke pot lak en verf (alles kreeg drie lagen) eroverheen om het mooie hout te beschermen. We hingen gordijnen op (die ik zelf in elkaar naaide), schilderden de vergeelde kozijnen, maakte zelfstandig horren tegen ongedierte enzo en streepten 101 andere klusjes van een lijstje dat maar steeds langer leek te worden.

Vervolgens was het zaak alles aan te sluiten wat je je maar bedenken kan. Van lampen tot koelkast en gaskachel, van accu’s tot LPG gastank onder de bus. Vooral dit laatste had wat voeten in aarde. En dus duurde ook deze laatste ‘kleine’ dingen veel langer dan gepland. Leren loslaten….De gastank gooide zelfs op de dag van gepland vertrek (12 maart) weer roet in het eten. Want het gas kwam er op meerdere plekken hoorbaar uitgespuiten. Geen veilig begin van een lange reis en dus besloten we voor de 100ste keer (zo voelde het althans) het vertrek uit te stellen.

13 maart is D-day

Maar uiteindelijk konden we heel moe en behoorlijk gestresst, maar vol goede moed en zin op 13 maart dan toch vertrekken. Hulde aan mijn man (die veel meer kan dan ik denk) mijn schoonvader en ieder ander die heeft geholpen de bus on the road te krijgen. Mijn broer en schoonzus zwaaiden ons uit. Het afscheid met familie en vrienden was bitterzoet, maar het avontuur trok aan ons. En vooral de wetenschap dat we vrijheid en zon tegemoet gaan. Off we go. Here we go!

En dus kunnen we nu eindelijk zeggen dat we na ruim een jaar van dromen en plannen nu ons Coddiwomple avontuur echt zijn gestart. To coddiwomple… oftewel; met een doel op weg naar een nog onbekende bestemming.

Benieuwd naar de camper? Daar komt heel binnenkort een vette uitgebreide binnenkijker over op de blog. Benieuwd naar ons? Kijk (bijna) elke ochtend live mee met onze reis via Stories van Instagram

Coddiwomple with us!

2 Comments

  1. Heel veel reizigersgeluk!

  2. Roberto Vasquez says:

    Veel camperplezier, jullie zijn kanjers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Read previous post:
Reisvoorbereidingen – het leed dat een oude camper heet

Even een camper opknappen... ik hoor je denken. Inmiddels zijn we alweer twee maanden in Nederland. De periode waarvan we vooraf...

Close