Reisvoorbereidingen – persoonlijke update

Camper makeover – het moodboard
September 7, 2017
Reisvoorbereidingen – het leed dat een oude camper heet
January 6, 2018

Reisvoorbereidingen – persoonlijke update

Met nog maar 4 ontbijtjes voor gasten te maken, nog maar 2 weken in dit huis en nog maar 3 weken tot we Ibiza gaan verlaten beginnen we nu toch wel af te tellen. Het grote afscheid nemen is begonnen, zowel van spullen als van mensen. Bij deze een persoonlijke update van onze laatste weken op Ibiza. 

Langzaam begint het door te dringen. Niet lang meer voor we ons geliefde eiland gaan verlaten. De afgelopen weken waren we super druk met het vinden van een nieuwe huurder voor het huis, het verkopen van onze inboedel en het plannen van de reis naar Nederland. Daardoor schiet stilstaan er een beetje bij in. Iets wat ik best jammer vind. Veel mensen vragen hoe het ‘voelt’ hier weg te gaan, hoe het is al mijn spullen zo rigoreus weg te doen en of ik het niet ga missen hier? Ik kan op al deze vragen het antwoord wel bedenken, maar echt de tijd hebben om ze echt te ervaren is helaas nog niet gelukt. Het regelen, runnen en plannen heeft nog steeds de overhand en daardoor vergeet ik bewust afscheid te nemen.

Overdaad schaadt

We hielden een mega grote garage sale, onze garage werd mijn eigen winkeltje en veel mensen stonden versteld van hoeveel we hadden en hoe leuk het er allemaal uit zag. Ik ook en ik schaamde me zelfs een beetje. Wat kan een mens veel verzamelen in drie jaar tijd. Ik mag van mezelf dan ook nooit meer zeggen dat ik ‘arm’ ben (relatief he, don’t get me wrong) of dat we op de centen moeten letten. Want jeetje, wat een overdaad. Gelukkig kwamen er heel veel bekenden (en onbekenden) en waren we binnen no-time zo goed als uitverkocht.

Op naar de rommelmarkt

De week erna ging ik met de laatste doosjes (lees; toch weer een auto vol zooi) richting de lokale rommelmarkt op de renbaan in San Jordi. Drie vriendinnen kwamen me bijstaan. Niet alleen praktisch zo bleek, maar vooral super gezellig en lief en zo werd deze dag een echte herinnering voor in de boekjes. De mensen waren niet weg te slaan bij onze kraam met meuk en ik zag veel andere verkopers met jaloerse blikken naar ons kijken ;).

Leeg nest

En zijn we nu op het punt dat bijna alles verkocht is en we in een leeg huis bivakeren. Een grote overgang. Vooral ook voor ons moppie. Lola zag haar commode voor haar neus verkocht worden en voelt dat er van alles gaande is. Ze wordt dan ook sinds kort regelmatig in paniek ‘s nachts wakker. Zich vastklampend aan ons, bang dat wij ook gaan denk ik? Arm meisje. En soms slaat dan ineens de twijfel toe. Gaan we dit echt doen? Gaan we haar weghalen van het eiland waar ze geboren is en waar zij zich zo overduidelijk zo fijn voelt? Maar ja, het hoort vast bij het hele proces. Voor haar, voor ons, voor het loslaten van de plek die ons zo lief is.

Samen nog genieten van het eiland en de zonnestralen, met blote voeten in het zand.

Samen nog genieten van het eiland en de zonnestralen, met blote voeten in het zand.

We genieten nog even van de laatste oktober zonnestralen, de laatste lunches en diners met vrienden, de eindschoonmaak (met weer die te gek lieve vrienden die komen helpen) in onze casa, een laatste bezoek aan Formentera en deze keer nemen we Lola mee, en we sluiten af met een weekje vakantie op eigen eiland. Op de plek waar het vier jaar geleden ook allemaal begon. Bij het airbnb koppel dat we inmiddels al vier jaar vrienden mogen noemen. De cirkel is rond. Oh ja, en we vieren nog even Lola’s 2e verjaardag. Ik kijk er naar uit en zie er tegenop tegelijkertijd.

De volgende update bevind ik me in het ‘koude’ Nederland, werkend aan onze camper, actiever bloggend over deze reis (beloofd?!)en vooral omringd door familie en vrienden.

Coddiwomple with us!

8 Comments

 1. Lin says:

  Ik kan stiekem niet wachten….. En met kleine Lola komt t ook wel goed. We gaan haar omringen met liefde. No worries!

 2. Bianca says:

  Erg he dat vertrekken. Same here!
  Al zijn jullie al veel eerder met de voorbereidingen en afscheid etc begonnen.
  Wij nog maar 2 weken te gaan 😮 Niet leuk!!! Maaaaar er komt ook weer heel veel moois voor terug 🙂

  Zien elkaar in Nederland en dan komen wij Codiwompel bewonderen. Maar nu eerst hier nog even genieten.

  XXX A&B

 3. Bianca says:

  Oh sorry “Coddiwomple”

 4. Effi says:

  Dikke zoen!

 5. Shirley says:

  Afscheid nemen is nooit leuk maar jullie gaan weer een mooi avontuur tegemoet.
  Toen ik dit stuk las… kreeg ik zelfs kippenvel. Wat moet het idd moeilijk zijn om het mooie eiland te verlaten… ook wij zullen jullie missen bij ons 2 jaarlijks bezoekje aan het eiland.
  Heel veel succes met het afsluiten van dit hoofdstuk in jullie leven… op naar een mooi nieuw hoofdstuk!
  Ik ga jullie blogs/reis zeker volgen!
  Liefs Shir x

 6. Kim says:

  Spannende momenten staan jullie te wachten. Ik volg ze met veel plezier.

 7. Xbrunnetteee says:

  Mooi verhaal. Kijk voor meer op https://yoo.rs/
  Staan ook vaak mooie dingen op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Read previous post:
Camper makeover – het moodboard

In mijn hoofd ben ik druk bezig te bedenken hoe de camper straks eruit moet gaan zien. Ik verzamel foto's...

Close